DoporučujemeZaložit web nebo e-shop

Vánoce

Advent je jedno z nejkrásnějších období v roce. Vánoční čas je obdobím klidu a míru. Je důležité v tento čas zpomalit a vychutnat si slavnostní atmosféru. 

Sešli jsme se u Betlému, který jsme umístili u Hasičské zbrojnice. V podvečer první adventní neděli jsme společně Betlém rozsvítili. Popřáli jsme si pohodové vánoční svátky a šťastný nový rok. 

 


Zlatá svatba

V pátek 15. listopadu oslavili 50 let společného života, tedy zlatou svatbu, manželé Marie a Bohumil Lancmanovi z Meziříčka. Společně vychovali dvě děti a nyní se radují ze tří vnuček.

K jejich úctyhodnému výročí jsme přišli s velkou gratulací, dárkem a kytičkou. Toto krásné výročí bylo zapsáno v obecní kronice a potvrzeno podpisy obou oslavenců a starostky obce.

Dovolte, abychom jménem SDH Meziříčko i jménem obecního zastupitelstva manželům Lancmanovým ještě jednou poděkovali za jejich obětavou práci, kterou v obci vykonali, a popřáli ještě hodně společných let naplněných láskou, štěstím, zdravím a pohodou. 

 


Podzimní výzdoba

Podzimní příroda má své nezaměnitelné kouzlo. Přichází s ním krásně barevná příroda. Z vypěstovaných dýní jsme si vytvořili výzdobu. Místní dobrovolnice do dýní vyřezala strašidelný obličej a ozdobné dekorace. Využily jsme také podzimem krásně barvené listy s kaštany. Dýně jsme umístili k posezení pode dvorem a v podvečer jsme výzdobu slavnostně rozsvítili. 

 


Výstava Moravskobudějovického mikroregionu

V pátek 18. října  se uskutečnila vernisáž výstavy, na které se prezentují některé obce sdružené v Moravskobudějovickém mikroregionu. Vernisáž zahájila předsedkyně tohoto dobrovolného svazku obcí Jana Kiesewetterová. Zdůraznila dlouholetou tradici této výstavy, která se letošní rok koná již popatnácté. Připomněla řadu společných akcí mikroregionu. Novou akcí byl Festival ve znamení piva, jehož premiéra se velice vydařila. Součástí výstavy byl křest stolního kalendáře mikroregionu na rok 2020, jehož se spolu s Janou Kiesewetterovou ujali její předchůdce na postu předsedy mikroregionu Jan Kocáb a spoluautor kalendáře Luboš Janoušek. 

Na výstavě se prezentovaly obce Babice, Častohostice, Dešov, Domamil, Jakubov, Láz, Lesná, Lukov, Martínkov, Meziříčko, Moravské Budějovice, Nové Syrovice a Vícenice. 

 


Odvážné loučení s prázdninami

Loučení s prázdninami se uskutečnilo 31. srpna 2019 odpoledne na Stráňce. Počasí nám přálo, a tak si děti a rodiče krásné sobotní odpoledne náležitě užili. Pro návštěvníky byly připraveny hry a soutěže. V soutěžním klání děti zdolávaly slalom na kole, překážkovou dráhu, hod na plechovky a další nelehké úkoly. Nejvíce však přítomné potěšily balíky slámy, které děti využily i po zbytek odpoledne. Po sportovních výkonnech bylo připraveno malé posezení u táboráku a opékání vuřtů.

Odvážné loučení s prázdninami jsme zakončili stezkou odvahy. Děti dostaly malé baterky, aby se na cestě za odvahou neztratily. Účastníky čekala na jejich cestě Strašidelná chýše s Ježibabou. Na toho, kdo splnil úkol v chýši a došel do cíle, čekal diplom za odvahu a hromádka sladkostí.

Za krásné loučení s prázdninami a spolupráci všem zúčastněným děkujeme. Těšíme se na další společné akce. 

    


Pozvánka Moravskobudějovický Mikroregion:

vystava_moravskobudejovicky_mikroregion.png

 


Povinné "čipování" psů:

Od 1.1.2020 bude povinné očkování psa proti vzteklině platné pouze v případě, že je pes OZNAČENÝ MIKROČIPEM. Číslo mikročipu musí být zaznamenáno v dokladu o očkování psa (pas, očkovací průkaz).

Štěňata musí být označena mikročipem nepozději v době PRVNÍHO OČKOVÁNÍ PROTI VZTEKLINĚ. 

Mikročipem nemusí být označeni psi s jasně čitelným tetováním provedeným před 3.7.2011.

 


Pozvánka Moravskobudějovický Mikroregion:

Festival ve znamení piva.pdf

 


Pozvánka:

country_stodola_xi..jpg

 


Dne 9. - 12.8.219 se ve "Skalákově mlýně" bude konat akce typu technoparty s názvem "Dutchczech: Rule the MiLL".

Obec Meziříčko požádála Policii ČR o dohled a zajištění veřejného pořádku, bezpečnosti a plynulosti silničního provozu a Městský úřad Moravské Budějovice o kontrolu dodržování zákonnosti při pořádání akce typu technoparty. 

Při porušení Obecně závazné vyhlášky č. 1/2019, můžete tuto skutečnost oznámit Policii ČR na lince 158.

 


 

Pozvánka:

pozvanka-pietni_akt_martinkov_2019.pdf

 


Cesta za pokladem

V pátek 28. června 2019 se u obecního úřadu sešly meziříčské děti v doprovodu rodičů, aby se společně s nimi vydaly za pokladem. Před cestou dostaly batůžky s malým občerstvením a kartičky se jmény, na které sbíraly body. Děti se těšily na jízdu malým traktůrkem, který je dopravil na první stanoviště v lese. Dobrodružná výprava plná zapeklitých úkolů a hádanek mohla začít. Tato cesta je dovedla k vytouženému pokladu, který hlídal Jožin z bažin. Poté děti a jejich doprovod vyzvedl traktůrek a ten je dovezl na Stráňku, kde jsme opékali vuřty a plnili další úkoly. Také na ně čekalo překvapení v podobě malby na obličej. Na závěr dobrodružstí děti dostaly diplomy s obrázky a balíček dobrot. Akce se vydařila ke spokojenosti všech zúčastněných. Děkujeme všem, kteří se podíleli na přípravě programu, a těšíme se na další společné akce. 

 



Dne 14.-16.6.2019 se ve "Skalákově mlýně" a nejbližším okolí bude konat Soukromá hudební akce s názvem "Rave on the mill".

Obec Meziříčko požádala Policii ČR o dohled a zajištění veřejného pořádku, bezpečnosti a plynulosti silničního provozu a Městský úřad Moravské Budějovice o kontrolu a dodržování zákonnosti při pořádání Soukromé hudební akce "Rave on the mill".

Při porušení Obecně závazné vyhlášky č. 1/2012, můžete tuto skutečnost oznámit Policii ČR na lince 158.

 


Dne 24.-26.5.2019 se ve "Skalákově mlýně" a nejbližším okolí bude konat Soukromá kulturně-hudební akce. 

Obec Meziříčko požádala Policii ČR o dohled a zajištění veřejného pořádku, bezpečnosti a plynulosti silničního provozu a Městský úřad Moravské Budějovice o kontrolu dodržování zákonnosti při pořádání Soukromé kulturně-hudební akce.

Při porušení Obecně závazné vyhlášky č. 1/2012, můžete tuto skutečnost oznámit Policii ČR na lince 158.

 


Návrat k tradicím

Po několika letech jsme se vrátili zpátky k tradicím v podobě pálení čarodějnic. Spíše aprílové počasí v podobě deště a větru v odpoledních hodinách ustalo, a tak mohly začít přípravy na večerní posezení. Do nachystané hranice dřeva, která byla zapálena v 19 hodin, jsme samozřejmě umístili nezbytnou čarodějnici. Děti si zahrály různé hry včetně míčových, na honěnou a na schovávanou. K dobré náladě bylo pro všechny účastníky připraveno malé občerstvení, přičemž zejména ti nejmenší se nejvíc těšili na opékání špekáčků. Za návštěvu a spolupráci všem zúčastněným děkujeme a těšíme se na další společné akce. 

 


Velikonoce

Velikonoce jsou nejvýznamnějším křesťanským svátkem. Jsou také obdobím lidových tradic spojených s vítáním jara. Od čtvrtka do soboty chodily děti po vsi na hrkání.

Místní občané si pro radost sami vyrobili velikonoční výzdobu, která byla umístěna na trávníku pode dvorem. 

 


I. setkání seniorů

V březnu jsme v místní Hasičské zbrojnici uspořádali setkání seniorů a zároveň oslavili Mezinárodní den žen. K nahlédnutí byla Kronika obce, dobové fotografie a zavzpominali na časy minulé. 

 

aktualizováno: 07.02.2024 20:13:59