DoporučujemeZaložit web nebo e-shop

Tříkrálová sbírka

I v letošním roce jsme se v Meziříčku zúčastnili Tříkrálové sbírky, která pomáhá prostřednictvím Oblastní charity Třebíč lidem v našem okolí. Poskytuje individuální pomoc lidem v těžké životní situaci, podporuje mobilitu v terénu pro Charitní záchranou síť a zkvalitňuje sociální služby.

Koledníci se vydali na cestu v pátek 12. ledna v odpoledních hodinách, aby mohli přinést boží požehnání do nového roku, letáček s informacemi a malé cukříky jako dárek. Tři mudrcové se zapečetěnou kasičkou chodili dům od domu a díky nim mohli meziříčští občané odstartovat nový rok dobrým skutkem, přispět na pomoc lidem v nouzi a přinést naději na nový začátek. Také v letošním roce se podařilo vybrat více peněz než v tom předchozím, a to celkem 4000,- Kč.

Děkujeme malým i velkým koledníkům, kteří věnovali svůj čas na pomoc druhým a rozdávali lidem radost a požehnání. Velké poděkování patří také všem dárcům za finanční příspěvky do sbírky i za vlídné přijetí koledníků. 

 


Novoroční ohňostroj

V pondělí 1. ledna jsme se sešli po 17. hodině na hřišti, abychom společně oslavili příchod nového roku. Nejprve se ujala slova starostka obce, která návštěvníky vřele přivítala a poděkovala za příležitost otevřít vrátka do nového roku. Nezapomněla vzpomenout na hrůzné události před vánočními svátky, které otřásly celou republikou a vyjádřila obětem tragické střelby úctu. Dále pak poděkovala všem, kteří se podílejí na rozvoji Meziříčka a také těm, kteří pomáhají při pořádání obecních akcích. 

Po krátkém proslovu nastalo ticho a všichni s úžasem sledovali večerní oblohu, která se zbarvila do pestrobarevných odstínů a tvarů. Po nádherné podívané jsme měli všichni příležitost si společně poklábosit, podat ruku a popřát si vše nejlepší do nového roku. A protože byl krásný zimní večer, pod pergolou bylo připraveno malé občerstvení a svařáček na zahřátí. Pro nejmenší návštěvníky byl určitě velkým zážitkem táborák, u kterého jsme opékali vuřty. 

aktualizováno: 07.02.2024 20:13:59